Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
40 min.
40 min.
Smaczny przepis na omlet w stylu hiszpańskim ale z kiełbasą. Ziemniaki najpierw podsmażam oddzielnie, a następnie smażę z jajkami.
Składniki:
- 1/2 kg ziemniaków
- oliwa do smażenia
- 1 cebula, posiekana
- 100 g suchej kiełbasy, pokrojonej w plasterki
- 8 jajek
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Ziemniaki obrać i pokroić w cienkie plastry. Usmażyć na oliwie na złoty kolor. Odłożyć na bok.
2Na tej samej patelni podsmażyć cebulę z kiełbasą. Dodać ziemniaki, wymieszać.
3Jajka roztrzepać w miseczce, doprawić solą i pieprzem. Zalać ziemniaki z kiełbasą. Smażyć przez kilka minut, podważając boki, aż zetnie się spód. Przełożyć na drugą stronę i smażyć na rumiano.
Porcja dla:
4 osób