Czas przygotowania:
25 min.
25 min.
Czas gotowania:
05 min.
05 min.
Całkowity czas:
35 min.
35 min.
Chilli con carne z parówkami i czerwoną fasolą. Meksykańskie danie w wersji polskiej z dodatkiem ziół.
Składniki:
- 4 parówki z papryką
- 2 cebule
- 2 łyżki oleju
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
Przygotowanie:
1Każdą parówkę przekrawamy na 4 części. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Podsmażamy na oleju do zeszklenia.
2Dodajemy fasolę wraz z zalewą, przecier pomidorowy i przyprawy.
3Dusimy na małym ogniu, często mieszając, przez 5 min. Przed podaniem na stół posypujemy natką pietruszki. Gotowe – smacznego!
Porcja dla:
2 osób