Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
25 min.
25 min.
Całkowity czas:
35 min.
35 min.
Przepyszne i aromatyczne danie: tarta z ciasta francuskiego z serem kozim i pomidorami. Trochę przypomina pizzę, ale jest o niebo smaczniejsze!
Składniki:
- 250 g (1 opakowanie) mrożonego ciasta francuskiego
- 100 g sera koziego
- 50 g twardego żółtego sera
- 1 pomidor
- 1/2 łyżeczki oregano
- 50 g pieczonej papryki
- 1 łyżka oleju roślinnego
Przygotowanie:
1Ciasto rozmrażać przez około 30 minut.
2Rozgrzać piekarnik do temperatury 220 stopni C.
3Pokruszyć kozi ser, a ser żółty zetrzeć.
4Pomidora pokroić w plastry i usmażyć na dużym ogniu na oleju. Posypać oregano.
5Najlepiej użyć gotowej pieczonej papryki, ale można też użyć świeżej, ale wtedy trzeba ją lekko zrumienić na patelni. Pokroić w paski.
6Ciato wyłożyć do foremki na tartę. Ułożyć na nim pomidory, paprykę, ser kozi i posypać serem żółtym.
7Piec przez 20 minut.
Porcja dla:
4 osób