Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
25 min.
Całkowity czas:
35 min.

Przepyszne i aromatyczne danie: tarta z ciasta francuskiego z serem kozim i pomidorami. Trochę przypomina pizzę, ale jest o niebo smaczniejsze!

Składniki:

  • 250 g (1 opakowanie) mrożonego ciasta francuskiego
  • 100 g sera koziego
  • 50 g twardego żółtego sera
  • 1 pomidor
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 50 g pieczonej papryki
  • 1 łyżka oleju roślinnego

Przygotowanie:

1Ciasto rozmrażać przez około 30 minut.

2Rozgrzać piekarnik do temperatury 220 stopni C.

3Pokruszyć kozi ser, a ser żółty zetrzeć.

4Pomidora pokroić w plastry i usmażyć na dużym ogniu na oleju. Posypać oregano.

5Najlepiej użyć gotowej pieczonej papryki, ale można też użyć świeżej, ale wtedy trzeba ją lekko zrumienić na patelni. Pokroić w paski.

6Ciato wyłożyć do foremki na tartę. Ułożyć na nim pomidory, paprykę, ser kozi i posypać serem żółtym.

7Piec przez 20 minut.

Porcja dla:

4 osób