Czas przygotowania:
15 min.
Całkowity czas:
15 min.

Wykwintny befsztyk tatarski z jajkiem przepiórczym – do podania na imprezach albo na kolację. Pamiętajmy aby mięso było bardzo świeże!

Składniki:

  • 150 g wołowego mięsa mielonego
  • 1 żółtko kurze
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 1 szczypta soli

Przygotowanie:

1W misce wymieszać mięso z żółtkiem kurzym, musztardą, oliwą, solą i pieprzem.

2Uformować kulkę, położyć na talerzu i lekko spłaszczyć. Zrobić zagłębienie na środku. W zagłębienie wbić żółtko przepiórcze.

3Dookoła mięsa ułożyć kupki z cebulki, ogórka i grzybków.

Porcja dla:

1 osoby