Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
15 min.
15 min.
Wykwintny befsztyk tatarski z jajkiem przepiórczym – do podania na imprezach albo na kolację. Pamiętajmy aby mięso było bardzo świeże!
Składniki:
- 150 g wołowego mięsa mielonego
- 1 żółtko kurze
- 2 łyżeczki musztardy
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- 1 szczypta soli
Przygotowanie:
1W misce wymieszać mięso z żółtkiem kurzym, musztardą, oliwą, solą i pieprzem.
2Uformować kulkę, położyć na talerzu i lekko spłaszczyć. Zrobić zagłębienie na środku. W zagłębienie wbić żółtko przepiórcze.
3Dookoła mięsa ułożyć kupki z cebulki, ogórka i grzybków.
Porcja dla:
1 osoby