Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Fantastyczna przystawka na piątek! Świeżutki łosoś z kaparami i czarnymi oliwkami skropiony cytryną jest wyśmienity.
Składniki:
- 200 g świeżego łososia
- 2 łyżki kaparów
- 2 garście czarnych oliwek
- 1 cebula
- 1 cytryna
Przygotowanie:
1Posiekać łososia, posiekać cebulę, posiekać oliwki, posiekać kapary.
2W filiżance ułożyć następujące warstwy: oliwki, cebula, łosoś, cebula, łosoś. Odwrócić filiżankę nad talerzem, tak aby powstała piramidka z łososia.
3Obok piramidy z łososia położyć kapary i kawałek cytryny do skropienia łososia.
Porcja dla:
2 osób