Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
20 min.

Fantastyczna przystawka na piątek! Świeżutki łosoś z kaparami i czarnymi oliwkami skropiony cytryną jest wyśmienity.

Składniki:

  • 200 g świeżego łososia
  • 2 łyżki kaparów
  • 2 garście czarnych oliwek
  • 1 cebula
  • 1 cytryna

Przygotowanie:

1Posiekać łososia, posiekać cebulę, posiekać oliwki, posiekać kapary.

2W filiżance ułożyć następujące warstwy: oliwki, cebula, łosoś, cebula, łosoś. Odwrócić filiżankę nad talerzem, tak aby powstała piramidka z łososia.

3Obok piramidy z łososia położyć kapary i kawałek cytryny do skropienia łososia.

Porcja dla:

2 osób