Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
35 min.

Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu potrawa.

Składniki:

  • 10 dkg masła
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • 4 filety z tilapii
  • 40 dkg marchewki
  • 0,5 szklanki soku wyciśniętego z pomarańczy
  • 2 łyżki miodu

Przygotowanie:

1Z masła zostaw jedną łyżkę. Resztę połącz z drobno posiekaną pietruszką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przypraw solą i pieprzem.

2Rybę ułóż na blasze do pieczenia, przypraw solą i pieprzem. Na każdym kawałku ułóż porcję przygotowanego masła. Piecz ok. 10 min w temp. 180°C z termoobiegiem.

3Marchewki obgotuj przez 2 min w osolonej wodzie. Przełóż na patelnię z łyżką masła, duś kilka minut, podlej sokiem z pomarańczy.

4Dodaj miód, gotuj aż sos zgęstnieje. Podawaj na ciepło z rybą.

Porcja dla:

4 osób