Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
35 min.
35 min.
Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu potrawa.
Składniki:
- 10 dkg masła
- 1 pęczek natki pietruszki
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- 4 filety z tilapii
- 40 dkg marchewki
- 0,5 szklanki soku wyciśniętego z pomarańczy
- 2 łyżki miodu
Przygotowanie:
1Z masła zostaw jedną łyżkę. Resztę połącz z drobno posiekaną pietruszką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przypraw solą i pieprzem.
2Rybę ułóż na blasze do pieczenia, przypraw solą i pieprzem. Na każdym kawałku ułóż porcję przygotowanego masła. Piecz ok. 10 min w temp. 180°C z termoobiegiem.
3Marchewki obgotuj przez 2 min w osolonej wodzie. Przełóż na patelnię z łyżką masła, duś kilka minut, podlej sokiem z pomarańczy.
4Dodaj miód, gotuj aż sos zgęstnieje. Podawaj na ciepło z rybą.
Porcja dla:
4 osób