Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Smaczne i szybkie danie na ciepło jako lunch, kolacja lub dodatek do obiadu zamiast surówki. Ma wiele wersji – zależy kto co lubi i jakie warzywa ma w lodówce.
Składniki:
- 4-5 różyczek brokuła
- pół papryki czerwonej
- 1 pomidor
- ćwiartka cebuli
- 2 ząbki czosnku
Przygotowanie:
1Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na oliwie.
2Pieczarki oczyścić, pokroić w cieńkie plasterki, dorzucić do cebuli i poddusić przez 3 minuty.
3Paprykę, pomidora, cukinię i czosnek pokroić w kosteczkę i dodać do podduszonych pieczarek.
4Warzywa przyprawić do smaku i dusić przez kolejne 5 minut.
5Przed podaniem posypać startą mozzarellą.
Porcja dla:
2 osób