Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
20 min.

Smaczne i szybkie danie na ciepło jako lunch, kolacja lub dodatek do obiadu zamiast surówki. Ma wiele wersji – zależy kto co lubi i jakie warzywa ma w lodówce.

Składniki:

  • 4-5 różyczek brokuła
  • pół papryki czerwonej
  • 1 pomidor
  • ćwiartka cebuli
  • 2 ząbki czosnku

Przygotowanie:

1Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na oliwie.

2Pieczarki oczyścić, pokroić w cieńkie plasterki, dorzucić do cebuli i poddusić przez 3 minuty.

3Paprykę, pomidora, cukinię i czosnek pokroić w kosteczkę i dodać do podduszonych pieczarek.

4Warzywa przyprawić do smaku i dusić przez kolejne 5 minut.

5Przed podaniem posypać startą mozzarellą.

Porcja dla:

2 osób