Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
40 min.

Mój mąż uwielbia to danie, bo zawiera jego ulubione składniki: kurczaka i czerwoną paprykę. Smażę cebulę na rumiano, bo dodaje to daniu naturalnej słodyczy.

Składniki:

  • 2 duże cebule, pokrojone w plasterki
  • 2 czerwone papryki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 4 filety z piersi kurczaka

Przygotowanie:

1Na patelni, na małym ogniu smażyć cebulę przez 10 minut, aby się przyrumieniła.

2Paprykę pokroić na cienkie paski i smażyć na małym ogniu przez 20 minut; w ten sposób cebula stanie się złocistobrązowa.

3W drugiej patelni rozgrzać oliwę na średnim ogniu i smażyć piersi kurczaka przez 15 minut, aż się przyrumienią.

4Piersi z kurczaka podawać na warzywach.

Porcja dla:

4 osób