Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
40 min.
40 min.
Mój mąż uwielbia to danie, bo zawiera jego ulubione składniki: kurczaka i czerwoną paprykę. Smażę cebulę na rumiano, bo dodaje to daniu naturalnej słodyczy.
Składniki:
- 2 duże cebule, pokrojone w plasterki
- 2 czerwone papryki
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 4 filety z piersi kurczaka
Przygotowanie:
1Na patelni, na małym ogniu smażyć cebulę przez 10 minut, aby się przyrumieniła.
2Paprykę pokroić na cienkie paski i smażyć na małym ogniu przez 20 minut; w ten sposób cebula stanie się złocistobrązowa.
3W drugiej patelni rozgrzać oliwę na średnim ogniu i smażyć piersi kurczaka przez 15 minut, aż się przyrumienią.
4Piersi z kurczaka podawać na warzywach.
Porcja dla:
4 osób