Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
40 min.
40 min.
Wypróbuj ten przepis na kapustę, a poczujesz smak Indiany! Kapusta tak przyrządzona jest szczególnie dobra jako dodatek do szynki lub wieprzowiny. Grzyby można pominąć, jeśli nie jest się ich amatorem.
Składniki:
- 225 g wędzonego boczku pokrojonego w kostkę
- 3 łyżki masła
- 1 mała główka poszatkowanej kapusty
- 1 szklanka posiekanego selera
- 1 pokrojona zielona papryka
- sól i pieprz do smaku
- 125 g grzybów z puszki w wodzie
- 1 posiekana cebula
Przygotowanie:
1Włożyć boczek do dużej głębokiej patelni i smażyć na średnim ogniu, aż się zrobi chrupiący. Dodać masło, kapustę, seler, zieloną paprykę, sól i pieprz, grzyby i cebulę. Wszystko wymieszać, przykryć i dusić przez 15 do 20 minut. Zamieszać kilka razy w trakcie gotowania.
Porcja dla:
8 osób