Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
40 min.

Wypróbuj ten przepis na kapustę, a poczujesz smak Indiany! Kapusta tak przyrządzona jest szczególnie dobra jako dodatek do szynki lub wieprzowiny. Grzyby można pominąć, jeśli nie jest się ich amatorem.

Składniki:

  • 225 g wędzonego boczku pokrojonego w kostkę
  • 3 łyżki masła
  • 1 mała główka poszatkowanej kapusty
  • 1 szklanka posiekanego selera
  • 1 pokrojona zielona papryka
  • sól i pieprz do smaku
  • 125 g grzybów z puszki w wodzie
  • 1 posiekana cebula

Przygotowanie:

1Włożyć boczek do dużej głębokiej patelni i smażyć na średnim ogniu, aż się zrobi chrupiący. Dodać masło, kapustę, seler, zieloną paprykę, sól i pieprz, grzyby i cebulę. Wszystko wymieszać, przykryć i dusić przez 15 do 20 minut. Zamieszać kilka razy w trakcie gotowania.

Porcja dla:

8 osób