Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
45 min.
45 min.
Całkowity czas:
95 min.
95 min.
Aromatyczna wołowina w sosie musztardowo-miodowym z dodatkiem makaronu.
Składniki:
- 150 g wołowiny
- sól i pieprz
- boczek
- papryka
- olej
Przygotowanie:
1Wołowinę pokroić na cienkie plasterki, rozbić. Następnie doprawić solą i pieprzem i odstawić na pół godziny.
2Na rozbite plastry ułożyć plasterek boczku, paprykę a następnie zawinąć i spiąć wykałaczką.
3Rozgrzać olej na patelni i chwilę podsmażyć zawijasy z obu stron. Przełożyć do garnka, zalać bulionem i dusić pod przykryciem aż wołowina będzie miękka.
4Na sam koniec rozrobić mąkę z wywarem z mięsa oraz musztardą i miodem kasztanowym (do smaku – w zależności czy ktoś lubi bardziej słodkie czy musztardowe). Podawać z makaronem.
Porcja dla:
2 osób