Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
45 min.
Całkowity czas:
95 min.

Aromatyczna wołowina w sosie musztardowo-miodowym z dodatkiem makaronu.

Składniki:

  • 150 g wołowiny
  • sól i pieprz
  • boczek
  • papryka
  • olej

Przygotowanie:

1Wołowinę pokroić na cienkie plasterki, rozbić. Następnie doprawić solą i pieprzem i odstawić na pół godziny.

2Na rozbite plastry ułożyć plasterek boczku, paprykę a następnie zawinąć i spiąć wykałaczką.

3Rozgrzać olej na patelni i chwilę podsmażyć zawijasy z obu stron. Przełożyć do garnka, zalać bulionem i dusić pod przykryciem aż wołowina będzie miękka.

4Na sam koniec rozrobić mąkę z wywarem z mięsa oraz musztardą i miodem kasztanowym (do smaku – w zależności czy ktoś lubi bardziej słodkie czy musztardowe). Podawać z makaronem.

Porcja dla:

2 osób