Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
20 min.

Bardzo proste danie z mrożonego groszku. Doskonałe do steków lub ryb.

Składniki:

  • 1 mała posiekana cebula
  • 2 ząbki czosnku, rozgniecione
  • 2 łyżki masła
  • 300 g mrożonego zielonego groszku, rozmrożonego
  • 125 g pieczarek z puszki, odcedzonych i pokrojonych w plasterki

Przygotowanie:

1Groszek ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstawić.

2Roztopić masło na patelni na średnim ogniu. Podsmażyć cebulę i czosnek do miękkości, około 5 minut. Dodać groszek i pieczarki, doprawić cukrem, solą, tymiankiem i pieprzem. Zmniejszyć ogień do minimum i wszystko dokładnie podgrzać.

Porcja dla:

4 osób