Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Bardzo proste danie z mrożonego groszku. Doskonałe do steków lub ryb.
Składniki:
- 1 mała posiekana cebula
- 2 ząbki czosnku, rozgniecione
- 2 łyżki masła
- 300 g mrożonego zielonego groszku, rozmrożonego
- 125 g pieczarek z puszki, odcedzonych i pokrojonych w plasterki
Przygotowanie:
1Groszek ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstawić.
2Roztopić masło na patelni na średnim ogniu. Podsmażyć cebulę i czosnek do miękkości, około 5 minut. Dodać groszek i pieczarki, doprawić cukrem, solą, tymiankiem i pieprzem. Zmniejszyć ogień do minimum i wszystko dokładnie podgrzać.
Porcja dla:
4 osób