Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
60 min.
60 min.
Całkowity czas:
80 min.
80 min.
Pieczone ziemniaki faszerowane nadzieniem z kurczaka, serka i cebulki dymki. Pyszna propozycja na lunch, kolację albo na lekki obiad.
Składniki:
- 4 duże ziemniaki do pieczenia
- 1 łyżka oleju roślinnego
- 250 g ugotowanej lub upieczonej piersi z kurczaka
- 4 cebulki dymki, posiekane
- 250 g chudego serka śmietankowego
Przygotowanie:
1Ziemniaki wyszorować, osuszyć i posmarować olejem. Upiec w mundurkach w 200 stopniach C przez 60-90 minut, aż będą miękkie.
2Posiekać kurczaka i wymieszać z cebulką i serkiem.
3Kiedy upieczone ziemniaki trochę ostygną, naciąć je z wierzchu na krzyż i lekko rozchylić. Nałożyć nadzienie na każdy ziemniak.
Porcja dla:
4 osób