Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
60 min.
Całkowity czas:
80 min.

Pieczone ziemniaki faszerowane nadzieniem z kurczaka, serka i cebulki dymki. Pyszna propozycja na lunch, kolację albo na lekki obiad.

Składniki:

  • 4 duże ziemniaki do pieczenia
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 250 g ugotowanej lub upieczonej piersi z kurczaka
  • 4 cebulki dymki, posiekane
  • 250 g chudego serka śmietankowego

Przygotowanie:

1Ziemniaki wyszorować, osuszyć i posmarować olejem. Upiec w mundurkach w 200 stopniach C przez 60-90 minut, aż będą miękkie.

2Posiekać kurczaka i wymieszać z cebulką i serkiem.

3Kiedy upieczone ziemniaki trochę ostygną, naciąć je z wierzchu na krzyż i lekko rozchylić. Nałożyć nadzienie na każdy ziemniak.

Porcja dla:

4 osób