Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
40 min.

Smaczny pomysł na mięso do obiadu – klopsiki z mięsa wołowego nadziewane na patyki do szaszłyków i albo smażone, albo grillowane.

Składniki:

  • 400 g mielonego mięsa wołowego
  • 1 jajko
  • 2 cebule, posiekane
  • 2 ogórki kiszone, pokrojone w kostkę
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 1 łyżeczka vegety
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

1W misce wymieszać mięso z jajkiem, cebulą i ogórkami. Dodać 4 łyżki bułki tartej i wyrobić na jednolitą masę. Doprawić vegetą, solą i pieprzem.

2Z masy formować małe owalne klopsiki, obtaczać w bułce tartej i nabijać na patyki do szaszłyków. Smażyć na rumiano na patelni lub grillu.

Porcja dla:

4 osób