Czas przygotowania:
15 min.
Całkowity czas:
15 min.

Połówki awokado wypełnione pysznym nadzieniem z krewetek, krabów i ogórka. Wspaniały wstęp do lekkiego lunchu lub świetna przystawka na elegancką kolację!

Składniki:

  • 70 g ugotowanego, rozdrobnionego mięsa kraba
  • 65 g (1/2 szklanki) małych ugotowanych krewetkek
  • 2 łyżki ogórka, obranego i pokrojonego w kostkę
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka posiekanej świeżej natki pietruszki

Przygotowanie:

1W miseczce wymieszać mięso kraba, krewetki, ogórek, majonez i pietruszkę. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć i wstawić do lodówki do czasu podania.

2Przekroić awokado wzdłuż i usunąć pestkę. Wyjąć łyżką część miąższu, pozostawiając około 1 cm na skórce. Napełnić wydrążone połówki nadzieniem i posypać wierzch papryką.

Porcja dla:

2 osób