Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
15 min.
15 min.
Połówki awokado wypełnione pysznym nadzieniem z krewetek, krabów i ogórka. Wspaniały wstęp do lekkiego lunchu lub świetna przystawka na elegancką kolację!
Składniki:
- 70 g ugotowanego, rozdrobnionego mięsa kraba
- 65 g (1/2 szklanki) małych ugotowanych krewetkek
- 2 łyżki ogórka, obranego i pokrojonego w kostkę
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka posiekanej świeżej natki pietruszki
Przygotowanie:
1W miseczce wymieszać mięso kraba, krewetki, ogórek, majonez i pietruszkę. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć i wstawić do lodówki do czasu podania.
2Przekroić awokado wzdłuż i usunąć pestkę. Wyjąć łyżką część miąższu, pozostawiając około 1 cm na skórce. Napełnić wydrążone połówki nadzieniem i posypać wierzch papryką.
Porcja dla:
2 osób