Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Pyszny sposób na zakamuflowanie warzyw na obiad dla małych niejadków. Brokuły zanurzone w cieście naleśnikowym usmażone na złoto.
Składniki:
- 1 brokuł
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 jajko
- 1/2 szklanki mleka
- kilka łyżek mąki
- olej do smażenia
Przygotowanie:
1Brokuły umyć i podzielić na różyczki. Zagotować osoloną wodę i wrzucić brokuły. Gotować przez 3 minuty, przelać zimną wodą i odcedzić.
2W miseczce roztrzepać jajko z mlekiem i mąką na jednolite ciasto o konsystencji śmietany.
3Różyczki brokułów obtaczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
Porcja dla:
4 osób