Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
180 min.
Całkowity czas:
185 min.

Pełnoziarnisty chleb na miodzie, upieczony w automacie do chleba. Bardzo smaczne pieczywo, nad którym się nie napracujesz. Wymaga tyle czasu, ile zabiera odmierzenie składników.

Składniki:

  • 265 ml (1 i 1/8 szklanki) ciepłej wody (45°C)
  • 3 łyżki miodu
  • 1/3 łyżeczki soli
  • 180 g (1 i 1/2 szklanki) mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 205 g (1 i 1/2 szklanki) mąki chlebowej
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 6 g (1 i 1/2 łyżeczki) aktywnych suchych drożdży

Przygotowanie:

1Dodać składniki w kolejności wskazanej przez producenta danego automatu do chleba. Nastawić funkcję „chleb pszenny”, a kolor – „jasnozłoty”.

Porcja dla:

1 osoby