Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
180 min.
180 min.
Całkowity czas:
185 min.
185 min.
Pełnoziarnisty chleb na miodzie, upieczony w automacie do chleba. Bardzo smaczne pieczywo, nad którym się nie napracujesz. Wymaga tyle czasu, ile zabiera odmierzenie składników.
Składniki:
- 265 ml (1 i 1/8 szklanki) ciepłej wody (45°C)
- 3 łyżki miodu
- 1/3 łyżeczki soli
- 180 g (1 i 1/2 szklanki) mąki pszennej pełnoziarnistej
- 205 g (1 i 1/2 szklanki) mąki chlebowej
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 6 g (1 i 1/2 łyżeczki) aktywnych suchych drożdży
Przygotowanie:
1Dodać składniki w kolejności wskazanej przez producenta danego automatu do chleba. Nastawić funkcję „chleb pszenny”, a kolor – „jasnozłoty”.
Porcja dla:
1 osoby