Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
120 min.
120 min.
Całkowity czas:
170 min.
170 min.
Ta klasyczna włoska przystawka jest bardzo delikatna i łatwa do przygotowania. Jest również lekka, więc można nie martwić się o kalorie!
Składniki:
- 600 g rumsztyku cielęcego
- 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin
- 1 marchewka, posiekana
- 1 łodyga selera naciowego, posiekana
- 1 cebula, posiekana
- 3 liście laurowe
Przygotowanie:
1W dużym garnku rozgrzać oliwę. Dodać mięso i obsmażyć ze wszystkich stron. Dodać marchewkę, selera, cebulę, liście laurowe i rozmaryn. Wymieszać i smażyć przez 2 minuty, dodać trochę bulionu. Przykryć i gotować na małym ogniu przez 2 godziny, od czasu do czasu dodając bulion.
2Pod koniec gotowania dodać wino.
3W blenderze zmiksować jajka z tuńczykiem i odrobiną bulionu z garnka.
4Cielęcinę pokroić w plastry i na każdy nałożyć sos z tuńczyka.
5Udekorować kaparami i wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut.
Porcja dla:
4 osób