Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
20 min.

Grube plastry cukinii lekko zrumienione na maśle i smażone w sosie sojowym z ziarnami sezamu. Fantastyczny letni dodatek do dań!

Składniki:

  • 1 łyżeczka masła
  • 1 duża cukinia, przekrojona wzdłuż na połowę i pocięta na plasty grubości 2,5 cm
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki ziarna sezamowego
  • szczypta granulowanego czosnku do smaku
  • mielony czarny pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Roztopić masło na patelni na średnim ogniu. Dodać cukinię i smażyć, aż się lekko zrumieni. Skropić sosem sojowym i posypać ziarnami sezamu. Doprawić czosnkiem oraz pieprzem i kontynuować smażenie, aż cukinia dobrze pokryje się sosem i zrobi się miękka.

Porcja dla:

4 osób