Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
40 min.
40 min.
Całkowity czas:
50 min.
50 min.
Uwielbiam gotować dietetyczne potrawy: nie dość, że zdrowe i lekkie, to jeszcze mają pyszny smak. Skosztuj koniecznie!
Składniki:
- 10 dużych pieczarek, pokrojonych w plasterki
- 10 pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
- 1 puszka pomidorów
- 1/2 opakowania mrożonki chińskiej
- sól i pieprz do smaku
- 2-3 filety z dorsza
- 1 kubek serka wiejskiego light
- bazylia i oregano do posypania
Przygotowanie:
1Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C.
2Na patelni podsmażyć pieczarki, pomidory z puszki i pomidory koktajlowe, doprawić solą i pieprzem.
3Na dno bryfanki wysypać mrożonkę chińską. Filety dorsza oprószyć solą i pieprzem. Przykryć pieczarkami z pomidorami. Całość przykryć serkiem wiejskim, oprószyć bazylią i oregano.
4Piec przez 25 minut. Podawać gorące.
Porcja dla:
3 osób