Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
40 min.
Całkowity czas:
50 min.

Uwielbiam gotować dietetyczne potrawy: nie dość, że zdrowe i lekkie, to jeszcze mają pyszny smak. Skosztuj koniecznie!

Składniki:

  • 10 dużych pieczarek, pokrojonych w plasterki
  • 10 pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
  • 1 puszka pomidorów
  • 1/2 opakowania mrożonki chińskiej
  • sól i pieprz do smaku
  • 2-3 filety z dorsza
  • 1 kubek serka wiejskiego light
  • bazylia i oregano do posypania

Przygotowanie:

1Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C.

2Na patelni podsmażyć pieczarki, pomidory z puszki i pomidory koktajlowe, doprawić solą i pieprzem.

3Na dno bryfanki wysypać mrożonkę chińską. Filety dorsza oprószyć solą i pieprzem. Przykryć pieczarkami z pomidorami. Całość przykryć serkiem wiejskim, oprószyć bazylią i oregano.

4Piec przez 25 minut. Podawać gorące.

Porcja dla:

3 osób