Czas przygotowania:
15 min.
Całkowity czas:
15 min.

Wydrążamy w kalafiorze dziurę, którą następnie wypełniamy dipem z awokado. Mózg wygląda bardzo realistycznie i na pewno wszyscy goście będą zachwyceni! Obrzydliwie doskonały przepis na imprezę Halloween.

Składniki:

  • 2 awokado
  • 1/2 szklanki gotowej salsy
  • 1 duża główka kalafiora
  • keczup do dekoracji

Przygotowanie:

1Przekroić awokado na pół. Usunąć pestki, wydłubać awokado ze skórki i przełożyć do miseczki. Rozdrobnić widelcem, dodać salsę i wymieszać. Odstawić.

2Usunąć wszystkie liście i grube łodygi z kalafiora, umieszczając kalafior w misce główką do góry. Wydrążyć na górze kalafiora dziurę. Można użyć do całej konstrukcji wykałaczek, jeśli kalafior zacznie się rozpadać.

3Wypełnić kalafior dipem z awokado. Udekorować „mózg” keczupem tak by powstały żyły i tętnice.

Porcja dla:

12 osób