Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
30 min.

Pyszny przepis na rybę na rodzinny obiad. Dobrze wychodzi tu dorsz, mintaj, morszczuk. Najlepiej smakuje ze świeżą sałatką.

Składniki:

  • 750 g filetów z dorsza
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól do smaku
  • sok z cytryny
  • zioła do smaku (bazylia, estragon, tymianek)

Przygotowanie:

1Rybę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Podzielić na porcje.

2Musztardę wymieszać z oliwą, solą i sokiem z cytryny, utrzeć na jednolitą masę i pędzelkiem posmarować rybę. Posypać ziołami z obu stron i odstawić na 15 minut.

3Rybę piec na rozgrzanym ruszcie przez 5 minut z każdej strony.

Porcja dla:

4 osób