Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Pyszny przepis na rybę na rodzinny obiad. Dobrze wychodzi tu dorsz, mintaj, morszczuk. Najlepiej smakuje ze świeżą sałatką.
Składniki:
- 750 g filetów z dorsza
- 1 łyżka musztardy
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól do smaku
- sok z cytryny
- zioła do smaku (bazylia, estragon, tymianek)
Przygotowanie:
1Rybę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Podzielić na porcje.
2Musztardę wymieszać z oliwą, solą i sokiem z cytryny, utrzeć na jednolitą masę i pędzelkiem posmarować rybę. Posypać ziołami z obu stron i odstawić na 15 minut.
3Rybę piec na rozgrzanym ruszcie przez 5 minut z każdej strony.
Porcja dla:
4 osób