Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Ryby uwielbiam w każdej postaci, a jedną z ulubionych jest aromatyczny dorsz w ziołach, prosto z grilla. Pyszne, delikatne mięso rozpływa się w ustach.
Składniki:
- 6 filetów z dorsza (lub innej ryby)
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki masła
- tymianek
- oregano
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Rybę wymyć i osuszyć ręcznikiem kuchennym. Położyć ją na foli aluminiowej.
2Posypać rybę ziołami i rozgniecionym czosnkiem, na wierzchu położyć masło i zakryć folią zawijając jej brzegi tak, aby roztopione masło nie wypływało na ruszt.
3Piec na rozgrzanym grillu ok. 15 minut.
Porcja dla:
6 osób