Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
25 min.

Ryby uwielbiam w każdej postaci, a jedną z ulubionych jest aromatyczny dorsz w ziołach, prosto z grilla. Pyszne, delikatne mięso rozpływa się w ustach.

Składniki:

  • 6 filetów z dorsza (lub innej ryby)
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki masła
  • tymianek
  • oregano
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Rybę wymyć i osuszyć ręcznikiem kuchennym. Położyć ją na foli aluminiowej.

2Posypać rybę ziołami i rozgniecionym czosnkiem, na wierzchu położyć masło i zakryć folią zawijając jej brzegi tak, aby roztopione masło nie wypływało na ruszt.

3Piec na rozgrzanym grillu ok. 15 minut.

Porcja dla:

6 osób