Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
60 min.
60 min.
Całkowity czas:
75 min.
75 min.
Delikatne mięso pieczone z warstwami cebuli, pieczarek i sera. Rozpływa się w ustach! Wspaniała alternatywa dla kotleta schabowego.
Składniki:
- 600 g schabu bez kości
- 1 cebula
- 400 g pieczarek
- 100 g startego sera żółtego
- 4 łyżeczki majonezu
- 4 łyżki ketchupu pikantnego
- sól i pieprz do smaku
- 1 łyżka masła
Przygotowanie:
1Mięso pokroić w poprzek na kotlety o grubości około 2,5 cm, lekko rozbić i oprószyć solą i pieprzem.
2Pieczarki pokroić w plasterki i poddusić na maśle.
3Cebulę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
4Mięso ułożyć na blaszce i kolejno nakładać warstwę cebuli, pieczarek i startego sera.
5Na każdym kotlecie rozprowadzić po łyżeczce majonezu a na wierzch nałożyć warstwę ketchupu.
6Piec w temperaturze 180 stopni C przez godzinę.
7Przed podaniem posypać natką pietruszki lub szczypiorkiem.
Porcja dla:
4 osób