Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
35 min.
35 min.
Całkowity czas:
55 min.
55 min.
Nadzienie do naleśników zrobione z piersi kurczaka, z serem, czosnkiem i cebulą. Można je też użyc do pasztecików z kruchego albo francuskiego ciasta.
Składniki:
- 500 g filetu z kurczaka
- 1 cebula
- olej do smażenia
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- 2 ząbki czosnku
- 100 g startego żółtego sera
- 10 gotowych naleśników
Przygotowanie:
1Kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na małe kawałeczki i gotować przez ok. 25 minut, aż będzie miękki.
2Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Dodać sól i wymieszać.
3Śmietanę wymieszać z wyciśniętym czosnkiem.
4Kurczaka dokładnie wymieszać z serem i śmietaną. Doprawić solą i pieprzem. Nakładać na naleśniki i zwijać.
5Naleśniki z nadzieniem podsmażyć na maśle.
Porcja dla:
10 osób