Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
35 min.
Całkowity czas:
55 min.

Nadzienie do naleśników zrobione z piersi kurczaka, z serem, czosnkiem i cebulą. Można je też użyc do pasztecików z kruchego albo francuskiego ciasta.

Składniki:

  • 500 g filetu z kurczaka
  • 1 cebula
  • olej do smażenia
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g startego żółtego sera
  • 10 gotowych naleśników

Przygotowanie:

1Kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na małe kawałeczki i gotować przez ok. 25 minut, aż będzie miękki.

2Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Dodać sól i wymieszać.

3Śmietanę wymieszać z wyciśniętym czosnkiem.

4Kurczaka dokładnie wymieszać z serem i śmietaną. Doprawić solą i pieprzem. Nakładać na naleśniki i zwijać.

5Naleśniki z nadzieniem podsmażyć na maśle.

Porcja dla:

10 osób