Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
35 min.
35 min.
Smaczne, proste i zdrowe. Doskonały dodatek do dań – fasolka szparagowa duszona z kremowym sosem marchewkowym.
Składniki:
- 600 g fasolki szparagowej
- 1 marchewka
- 1 cebula
- 5 łyżek masła
- 2 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę
- 1/2 szklanki śmietany
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Fasolkę oczyścić z ogonków i ugotować w osolonej wodzie.
2Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce, cebulę posiekać. Masło roztopić, dodać cebulę i podsmażyć. Dodać marchewkę i czosnek, zalać śmietaną, doprawić do smaku i dusić przez kilka minut.
3Fasolkę odcedzić. Wrzucić z powrotem do garnka, zalać sosem marchewkowym i dusić przez około 7 minut, cały czas mieszając, aby się nie przypaliło.
Porcja dla:
4 osób