Czas przygotowania:
20 min.
Całkowity czas:
20 min.

Zdrowa propozycja na przystawkę pełną warzyw. Pomidory faszerowane białym serem z rzodkiewką i ogórkiem.

Składniki:

  • 4 średnie pomidory
  • 200 g tłustego białego sera
  • 3 łyżki śmietany 12%
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 pęczek cebulki dymki
  • 4 rzodkiewki
  • 1 mały zielony ogórek

Przygotowanie:

1Pomidory dokładnie umyć, odciąć „kapelusze” i wydrążyć miąższ.

2Biały ser zmiksować na puszystą, jednolitą masę; dodać śmietanę i przyprawy.

3Dymkę umyć i posiekać, ogórka i rzodkiewki umyć i pokroić w drobną kostkę.

4Posiekane warzywa dodać do zmiksowanego białego sera. Dokładnie wymieszać, w razie potrzeby doprawić i nadzieniem wypełnić pomidory.

Porcja dla:

4 osób