Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
35 min.
35 min.
Całkowity czas:
45 min.
45 min.
Wspaniały sposób na przygotowanie białej kiełbasy: najpierw gotowana w piwie a potem grillowana i podawana z musztardą na bułce paryskiej. Można dodać ciepłą kapustę kiszoną i ketchup. Palce lizać!
Składniki:
- 1 kg surowej białej kiełbasy (niezbyt grubej)
- 2 cebule, pokrojone w cienkie paski
- 220 g masła
- 3 litry piwa
- 1,5 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
- 10 podłużnych bułek
Przygotowanie:
1Kiełbasę ponakłuwać widelcem i włożyć do dużego garnka. Dodać cebulę, masło i piwo. Gotować na średnim ogniu przez 15-20 minut.
2Rozgrzać grill do średniej temperatury.
3Natłuścić ruszt. Ułożyć kiełbasę i grillować przez 10-14 minut, od czasu do czasu odwracając. Podawać gorące z cebulą – w przekrojonej wzdłuż bułce.
Porcja dla:
10 osób