Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
35 min.
Całkowity czas:
45 min.

Wspaniały sposób na przygotowanie białej kiełbasy: najpierw gotowana w piwie a potem grillowana i podawana z musztardą na bułce paryskiej. Można dodać ciepłą kapustę kiszoną i ketchup. Palce lizać!

Składniki:

  • 1 kg surowej białej kiełbasy (niezbyt grubej)
  • 2 cebule, pokrojone w cienkie paski
  • 220 g masła
  • 3 litry piwa
  • 1,5 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
  • 10 podłużnych bułek

Przygotowanie:

1Kiełbasę ponakłuwać widelcem i włożyć do dużego garnka. Dodać cebulę, masło i piwo. Gotować na średnim ogniu przez 15-20 minut.

2Rozgrzać grill do średniej temperatury.

3Natłuścić ruszt. Ułożyć kiełbasę i grillować przez 10-14 minut, od czasu do czasu odwracając. Podawać gorące z cebulą – w przekrojonej wzdłuż bułce.

Porcja dla:

10 osób