Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
40 min.
Całkowity czas:
60 min.

Bardzo lubię to danie – bez mięsa, ale pełnowartościowe bo z dodatkiem fasoli. Można podawać z ryżem, makaronem albo ziemniakami.

Składniki:

  • 1 bakłażan
  • 1 patison
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 cebule, posiekane
  • 2 pory, posiekane
  • 3 ząbki czosnku, posiekane
  • 2 marchewki

Przygotowanie:

1Bakłażana i patisona obrać i pokroić w grubą kostkę.

2Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć cebulę, pory i czosnek. Przełożyć do garnka. Dodać bakłażana i patisona, podlać odrobiną wody.

3Marchewkę pokroić w kostkę, a pomidory w plastry. Dodać do garnka razem z ugotowaną fasolą i dusić przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami.

Porcja dla:

6 osób