Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
40 min.
40 min.
Całkowity czas:
60 min.
60 min.
Bardzo lubię to danie – bez mięsa, ale pełnowartościowe bo z dodatkiem fasoli. Można podawać z ryżem, makaronem albo ziemniakami.
Składniki:
- 1 bakłażan
- 1 patison
- 4 łyżki oliwy
- 2 cebule, posiekane
- 2 pory, posiekane
- 3 ząbki czosnku, posiekane
- 2 marchewki
Przygotowanie:
1Bakłażana i patisona obrać i pokroić w grubą kostkę.
2Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć cebulę, pory i czosnek. Przełożyć do garnka. Dodać bakłażana i patisona, podlać odrobiną wody.
3Marchewkę pokroić w kostkę, a pomidory w plastry. Dodać do garnka razem z ugotowaną fasolą i dusić przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami.
Porcja dla:
6 osób