Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
35 min.
35 min.
Całkowity czas:
50 min.
50 min.
Bardzo aromatyczne danie – soczyste kawałki jagnięciny duszone z ziołami i podawane z kozim serem i świeżą miętą.
Składniki:
- 600 g łopatki jagnięcej
- 2 łyżki masła
- 1/4 łyżeczki rozmarynu
- 1/4 łyżeczki majeranku
- 1/4 łyżeczki oregano
- 1/4 łyżeczki tymianku
Przygotowanie:
1Mięso pokroić w małą kostkę i obsmażyć ze wszystkich stron na maśle.
2Dodać zioła (oprócz mięty), sok z cytryny i wino, wymieszać, przykryć i dusić przez około 30 minut. W razie potrzeby dodać odrobinę wody lub bulionu. Doprawić solą i pieprzem.
3Danie posypać kawałkami sera i poczekać 2-3 minuty, aż się rozpuści. Przed podaniem posypać miętą.
Porcja dla:
4 osób