Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
30 min.

Pyszna, sycąca przystawka na wielkanocny stół. Jajka faszerowane tuńczykiem z dodatkiem chrzanu i majonezu.

Składniki:

  • 6 ugotowanych na twardo jaj
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 puszka (170 g) tuńczyka w sosie własnym
  • 1 łyżka chrzanu
  • 2 łyżeczki drobno posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

1Ugotowane, ostudzone jaja obrać ze skorupek.

2Wydrążyć żółtka, rozdrobnić je z majonezem.

3Tuńczyka odcedzić, połączyć z masą jajeczną i łyżką chrzanu, dodać drobno poszatkowane 2 łyżeczki natki pietruszki oraz sól i pieprz do smaku.

4Polówki jajek wypełnić masą i udekorować natką pietruszki.

Porcja dla:

6 osób