Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Pyszna, sycąca przystawka na wielkanocny stół. Jajka faszerowane tuńczykiem z dodatkiem chrzanu i majonezu.
Składniki:
- 6 ugotowanych na twardo jaj
- 3 łyżki majonezu
- 1 puszka (170 g) tuńczyka w sosie własnym
- 1 łyżka chrzanu
- 2 łyżeczki drobno posiekanej natki pietruszki
- sól, pieprz
Przygotowanie:
1Ugotowane, ostudzone jaja obrać ze skorupek.
2Wydrążyć żółtka, rozdrobnić je z majonezem.
3Tuńczyka odcedzić, połączyć z masą jajeczną i łyżką chrzanu, dodać drobno poszatkowane 2 łyżeczki natki pietruszki oraz sól i pieprz do smaku.
4Polówki jajek wypełnić masą i udekorować natką pietruszki.
Porcja dla:
6 osób