Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
35 min.
35 min.
Prosta przystawka nie tylko na świąteczne okazje. Jajka faszerowane serem żółtym, przykryte kiełkami rzodkiewki. Ładnie wyglądają na stole i świetnie smakują.
Składniki:
- 10 jajek ugotowanych na twardo
- 100 g sera żółtego, startego
- 1 pęczek szczypiorku, posiekany
- 2 łyżki majonezu
- sól i pieprz do smaku
- kiełki rzodkiewki do dekoracji
- ketchup do dekoracji
- liście sałaty
Przygotowanie:
1Jajka obrać, przekroić na pół i delikatnie wyjąć żółtka.
2Żółtka rozdrobnić w miseczce, dodać ser żółty, szczypiorek i majonez, doprawić do smaku. Wymieszać na jednolitą masę. Nakładać do połówek białek, dekorować kiełkami i ketchupem.
3Jajka ułożyć na półmisku wyłożonym sałatą. Można dodatkowo udekorować innymi warzywami wedle uznania.
Porcja dla:
10 osób