Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
35 min.

Prosta przystawka nie tylko na świąteczne okazje. Jajka faszerowane serem żółtym, przykryte kiełkami rzodkiewki. Ładnie wyglądają na stole i świetnie smakują.

Składniki:

  • 10 jajek ugotowanych na twardo
  • 100 g sera żółtego, startego
  • 1 pęczek szczypiorku, posiekany
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku
  • kiełki rzodkiewki do dekoracji
  • ketchup do dekoracji
  • liście sałaty

Przygotowanie:

1Jajka obrać, przekroić na pół i delikatnie wyjąć żółtka.

2Żółtka rozdrobnić w miseczce, dodać ser żółty, szczypiorek i majonez, doprawić do smaku. Wymieszać na jednolitą masę. Nakładać do połówek białek, dekorować kiełkami i ketchupem.

3Jajka ułożyć na półmisku wyłożonym sałatą. Można dodatkowo udekorować innymi warzywami wedle uznania.

Porcja dla:

10 osób