Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
35 min.
35 min.
Prosty sposób na przygotowanie szparagów. Białe szparagi są bardzo delikatne w smaku, najlepiej podawać je z sosem holenderskim. Zobaczcie nasz film video z tym przepisem!
Składniki:
- 1 pęczek białych szparagów
- szczypta soli
- szczypta cukru
- 1 łyżeczka masła
Przygotowanie:
1Szparagi obrać i odkroić zdrewniałe końcówki.
2W dużym garnku zagotować wodę, następnie dodać sól, cukier i masło. Dodać szparagi, zmniejszyć ogień i gotować przez 20-25 minut. Sprawdzić nożem czy są już miękkie.
3Szparagi odcedzić i podawać same lub z sosem holenderskim, posypane szczypiorkiem.
Porcja dla:
2 osób