Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
06 min.
06 min.
Całkowity czas:
26 min.
26 min.
To przepis mojej siostry, ale tak mi smakuje, że musiałam się nim z Wami podzielić. Podawać z białym ryżem.
Składniki:
- 6 piersi kaczki
- 100 ml wytrawnego białego wina
- sok oraz skórka starta z 3 pomarańczy
- 300 ml bulionu wołowego
- 100 ml Cointreau
- 100 ml śmietany
- łyżka masła
Przygotowanie:
1Piersi kaczki smażyć na patelni skórą do dołu przez 5 minut. Odstawić.
2Do garnka wlać białe wino, dodać sok pomarańczowy i bulion wołowy. Gotować na małym ogniu przez 45 minuty. Dodać skórkę pomarańczową i Cointreau i gotować jeszcze przez 15 minut.
3Wlać śmietanę i dodać łyżkę masła oraz piersi i gotować przez 5 minut.
Porcja dla:
6 osób