Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
480 min.
Całkowity czas:
490 min.

Bardzo prosty przepis na pyszną pieczeń. Doskonałe danie dla ciężko pracujących, którzy nie mają czasu na gotowanie cały dzień a chcą zjeść coś pożywnego i smakowitego! Można użyć zupy grzybowej lub pieczarkowej z puszki.

Składniki:

  • 2 puszki (po 300 g) skondensowanej kremowej zupy grzybowej
  • 1 opakowanie (30 g) zupy cebulowej w proszku
  • 300 ml wody
  • 2,5 kg karkówki

Przygotowanie:

1Wymieszać zupę z puszki z zupą w proszku i wodą.

2Mięso włożyć do wolnowaru i polać zupami.

3Gotować w wysokiej temperaturze przez 3-4 godziny albo w niskiej przez 8-9 godzin.

Porcja dla:

12 osób