Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
75 min.
75 min.
Świetny sposób na wykorzystanie wszystkich ogórków z ogródka! Mocny akcent, jaki daje papryczka jalapeño, a także skropienie wszystkiego sokiem z limonki uwydatnia świeżość ogórków i nadaje salsie orzeźwiającego smaku.
Składniki:
- 2 średnie ogórki bez nasion obrane i posiekane
- 2 średnie posiekane pomidory
- 75 g (1/2 szklanki) posiekanej zielonej papryki
- 1 świeża papryczka jalapeño (lub czuszka) bez nasion, bardzo drobno posiekana
- 1 mała posiekana cebula
- 1 ząbek rozdrobnionego czosnku
Przygotowanie:
1W średniej wielkości misce wymieszać ogórki, pomidory, paprykę, jalapeño, cebulę, czosnek, sok z limonki, natkę pietruszki, kolendrę, koperek i sól. Przykryć i wstawić na godzinę do lodówki. Podawać z chipsami z tortilli.
Porcja dla:
12 osób