Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
35 min.
35 min.
Całkowity czas:
40 min.
40 min.
Kasza jaglana z dodatkiem podsmażonej cebulki, suszonych pomidorów i rozmarynu. Lubię ją jako dodatek do obiadu.
Składniki:
- 175 g kaszy jaglanej
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 mała cebula, drobno posiekana
- 2 łyżki posiekanego świeżego rozmarynu (lub 1 łyżka suszonego)
- 4 łyżki drobno posiekanych suszonych pomidorów w oleju
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz
Przygotowanie:
1W garnku zagotować wodę, dodać przepłukaną kaszę jaglaną i gotować ok. 25 minut, aż będzie miękka. Odcedzić.
2Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę i smażyć aż będzie złocista. Dodać pomidory i rozmaryn. Smażyć jeszcze 5 minut.
3Dodać dobrze odcedzoną kaszę. Doprawić solą i pieprzem i przemieszać widelcem.
Porcja dla:
4 osób