Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
35 min.
Całkowity czas:
40 min.

Kasza jaglana z dodatkiem podsmażonej cebulki, suszonych pomidorów i rozmarynu. Lubię ją jako dodatek do obiadu.

Składniki:

  • 175 g kaszy jaglanej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 mała cebula, drobno posiekana
  • 2 łyżki posiekanego świeżego rozmarynu (lub 1 łyżka suszonego)
  • 4 łyżki drobno posiekanych suszonych pomidorów w oleju
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz

Przygotowanie:

1W garnku zagotować wodę, dodać przepłukaną kaszę jaglaną i gotować ok. 25 minut, aż będzie miękka. Odcedzić.

2Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę i smażyć aż będzie złocista. Dodać pomidory i rozmaryn. Smażyć jeszcze 5 minut.

3Dodać dobrze odcedzoną kaszę. Doprawić solą i pieprzem i przemieszać widelcem.

Porcja dla:

4 osób