Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
60 min.
Całkowity czas:
75 min.

Pyszne danie z piersi kurczaka, na które przepis dostałam od mojej babci z Hawajów. Doskonałe na kolację we dwoje 🙂

Składniki:

  • 4 filety z piersi kurczaka
  • 1 łyżeczka oleju roślinnego
  • 1,5 posiekanej cebuli
  • 1 czerwona papryka, posiekana
  • 1 zielona papryka, posiekana

Przygotowanie:

1Rozgrzać piekarnik do 220 stopni C.

2W dużej patelni podsmażyć piersi kurczaka na oleju, aby się lekko przyrumieniły.

3Dodać cebulę, zieloną i czerwoną paprykę i wymieszać. Podsmażać, aż cebula się zeszkli. Wmieszać czosnek i mleczko kokosowe. Gotować przez 5 do 8 minut, a następnie zdjąć patelnię z ognia. Doprawić solą, pieprzem i czerwoną papryką w płatkach.

4Przełożyć całość do naczynia żaroodpornego o wymiarach 22×30 cm i piec w 220 stopniach C przez 45 minut, aż kurczak będzie miękki.

Porcja dla:

4 osób