Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
70 min.
Całkowity czas:
90 min.

Przepis na drobiową roladę pieczoną w rękawie, cieszy oko i podniebienie. Piersi drobiowe są nadziewane papryką, marchewką, kapustą i serem żółtym.

Składniki:

  • 3 podwójne piersi kuczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka w proszku
  • 2 marchewki
  • 1/2 żółtej papryki

Przygotowanie:

1Piersi z kurczaka lekko rozbić, tak aby można było z mięsa zwinąć roladę. Natrzeć czosnkiem i posypać przyprawami.

2Marchewkę ugotować na parze i pokroić wzdłuż na cztery części, liście kapusty sparzyć, paprykę umyć, oczyścić i pokroić wzdłuż na paski.

3Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C.

4Na płacie mięsa układać kolejno: liście kapusty, żółty ser, szynkę w plastrach i na przemian kolorową paprykę i marchewkę.

5Zwinąć roladę i ciasno związać sznurkiem. Włożyć do rękawa do pieczenia.

6Piec przez 50 minut.

Porcja dla:

4 osób