Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
70 min.
70 min.
Całkowity czas:
90 min.
90 min.
Przepis na drobiową roladę pieczoną w rękawie, cieszy oko i podniebienie. Piersi drobiowe są nadziewane papryką, marchewką, kapustą i serem żółtym.
Składniki:
- 3 podwójne piersi kuczaka
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- słodka papryka w proszku
- 2 marchewki
- 1/2 żółtej papryki
Przygotowanie:
1Piersi z kurczaka lekko rozbić, tak aby można było z mięsa zwinąć roladę. Natrzeć czosnkiem i posypać przyprawami.
2Marchewkę ugotować na parze i pokroić wzdłuż na cztery części, liście kapusty sparzyć, paprykę umyć, oczyścić i pokroić wzdłuż na paski.
3Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C.
4Na płacie mięsa układać kolejno: liście kapusty, żółty ser, szynkę w plastrach i na przemian kolorową paprykę i marchewkę.
5Zwinąć roladę i ciasno związać sznurkiem. Włożyć do rękawa do pieczenia.
6Piec przez 50 minut.
Porcja dla:
4 osób