Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
25 min.

Zawsze przyrządzam sobie omlet kiedy przede mną intensywny dzień. To pyszne i pożywne śniadanie na dobry początek!

Składniki:

  • 4 pieczarki
  • 1/4 cebuli
  • 4 łyżki masła
  • 4 łyżki wody
  • 3 jajka
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka majonezu (opcjonalnie)
  • natka pietruszki do posypania

Przygotowanie:

1Pieczarki i cebulę obrać i pokroić w kostkę.

2Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła i smażyć pieczarki z cebulą przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając i podlewając odrobiną wody. Przełożyć do miski.

3W oddzielnej misce rozmieszać jajka, doprawić solą i pieprzem.

4Na patelni roztopić pozostałe masło, wlać jajka i smażyć przez 2-4 minuty, aż spód się zetnie. Farsz wyłożyć na połowę omletu i przykryć drugą. Smażyć przez kolejną minutę. Przełożyć na talerz i od razu podawać. Można posmarować majonezem i posypać pietruszką.

Porcja dla:

2 osób