Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Zawsze przyrządzam sobie omlet kiedy przede mną intensywny dzień. To pyszne i pożywne śniadanie na dobry początek!
Składniki:
- 4 pieczarki
- 1/4 cebuli
- 4 łyżki masła
- 4 łyżki wody
- 3 jajka
- sól i pieprz do smaku
- 1 łyżka majonezu (opcjonalnie)
- natka pietruszki do posypania
Przygotowanie:
1Pieczarki i cebulę obrać i pokroić w kostkę.
2Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła i smażyć pieczarki z cebulą przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając i podlewając odrobiną wody. Przełożyć do miski.
3W oddzielnej misce rozmieszać jajka, doprawić solą i pieprzem.
4Na patelni roztopić pozostałe masło, wlać jajka i smażyć przez 2-4 minuty, aż spód się zetnie. Farsz wyłożyć na połowę omletu i przykryć drugą. Smażyć przez kolejną minutę. Przełożyć na talerz i od razu podawać. Można posmarować majonezem i posypać pietruszką.
Porcja dla:
2 osób