Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Koreczki na ciemnym chlebie, z awokado, wędzonym łososiem i ogórkiem. To takie mini-kanapeczki, które nabijam na wykałaczki, żeby było je łatwiej zjeść na jeden kęs.
Składniki:
- kilka kromek ciemnego chleba
- 150 g wędzonego łososia
- 1 awokado
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 ogórek
- koperek, posiekany
- 1/2 słoiczka oliwek
- wykałaczki
Przygotowanie:
1Kromki chleba pokroić na małe kwadraciki (usuwając skórkę).
2Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, a miąższ wydłubać do miski. Rozgnieść widelcem i dodać sok z cytryny, aby nie ściemniało.
3Ogórek umyć i pokroić w cienkie plasterki.
4Kawałeczki chleba posmarować awokado, nałożyć po kawałku łososia, udekorować koperkiem. Nabić na wykałaczkę plasterek ogórka i uformować jak żagiel. Wbić w kanapeczkę i na końcu na wykałaczkę nabić oliwkę.
Porcja dla:
6 osób