Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Pyszne, szybkie, a dodatkowo dietetyczne danie – kotlety z tuńczyka podane z brązowym ryżem, sałatą i pomidorem – to mój świetny pomysł na lekki i zdrowy obiad.
Składniki:
- 1 białko
- 1 serek wiejski light
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym, odsączonego z zalewy
- 1 korniszon, posiekany
- 2 łyżki otrąb owsianych
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Białko roztrzepać, dodać tuńczyka, serek, ogórka i otrzęby. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać na jednolitą masę i uformować kotlety.
2Smażyć na teflonowej patelni bez tłuszczu po kilka minut z każdej strony.
3Na suchej patelni uprażyć pestki słonecznika, dodać ugotowany ryż, wymieszać.
4Sałatę wymieszać z pomidorem i skropić octem balsamicznym. Podawać z kotletem i ryżem.
Porcja dla:
2 osób