Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
25 min.
25 min.
Całkowity czas:
40 min.
40 min.
Smaczny i prosty sposób na przyrządzenie kalafiora, który ucieszy nawet tych, którzy nie przepadają za warzywami.
Składniki:
- 700 g kalafiora, podzielonego na różyczki
- 1 jajko, roztrzepane
- 100 g startego parmezanu
- sól i pieprz do smaku
- bułka tarta
Przygotowanie:
1Kalafiora ugotować na parze lub w wodzie. Odcedzić.
2W misce wymieszać kalafiora z jajkiem, parmezanem, solą i pieprzem. Dodać tyle bułki tartej, aby masa była dość sucha. Dodać oliwki i anchois wedle upodobania. Z masy formować małe kotleciki.
3Na patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek dla aromatu i smażyć kotleciki z obu stron na rumiano.
Porcja dla:
6 osób