Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Bardzo lubię do dań mięsnych dodawać natkę pietruszki, nadaje im pysznego smaczku. Tym razem przygotowałam kotlety z kurczaka.
Składniki:
- 1 duża pierś z kurczaka
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 1 jajko
- 1 łyżka masła
- 3 łyżki bułki tartej
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
Przygotowanie:
1Kurczaka zmielić razem z natką. Dodać jajko, masło i bułkę tartą, wyrobić na jednolitą masę. Doprawić solą i pieprzem. Z masy formować kotlety.
2Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety z obu stron na rumiano.
Porcja dla:
2 osób