Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
50 min.

Moje ulubione leczo wegetariańskie z pieczarkami, pełne warzyw, doskonałe na lekki obiad lub ciepłą kolację. Oczywiście można dodać kawałek kiełbasy lub jakiejś wędzonki, ale w tej wegetariańskiej wersji jest pyszne.

Składniki:

  • 4 małe cukinie
  • 2 papryki
  • 1/2 kg pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 1 liść laurowy

Przygotowanie:

1Cukinię, paprykę i pieczarki pokroić w kostkę, a cebulę posiekać.

2W garnku rozgrzać olej, wrzucić cukinię, cebulę i grzyby, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Dusić przez około 15 minut.

3Dodać paprykę i czosnek, dusić przez kolejne 10 minut. Doprawić solą i pieprzem. Na końcu dodać przecier i ketchup, wymieszać, zagotować i podawać.

Porcja dla:

6 osób