Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
50 min.
50 min.
Moje ulubione leczo wegetariańskie z pieczarkami, pełne warzyw, doskonałe na lekki obiad lub ciepłą kolację. Oczywiście można dodać kawałek kiełbasy lub jakiejś wędzonki, ale w tej wegetariańskiej wersji jest pyszne.
Składniki:
- 4 małe cukinie
- 2 papryki
- 1/2 kg pieczarek
- 1 cebula
- 2 łyżki oleju
- 1 liść laurowy
Przygotowanie:
1Cukinię, paprykę i pieczarki pokroić w kostkę, a cebulę posiekać.
2W garnku rozgrzać olej, wrzucić cukinię, cebulę i grzyby, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Dusić przez około 15 minut.
3Dodać paprykę i czosnek, dusić przez kolejne 10 minut. Doprawić solą i pieprzem. Na końcu dodać przecier i ketchup, wymieszać, zagotować i podawać.
Porcja dla:
6 osób