Czas przygotowania:
900 min.
900 min.
Całkowity czas:
900 min.
900 min.
Bez chrzanu nie mogą się obejść święta Wielkanocne – to pospolite warzywo nadaje smak wielu potrawom. Krem z chrzanu jest delikatniejszy, choć też potrafi uszczypnąć w podniebienie.
Składniki:
- 250 g świeżo utartego chrzanu
- 100 g delikatnego twarogu
- 200 ml śmietany 18%
- 1 łyżka cukru
- sól, pieprz do smaku
- sok z 1 cytryny
Przygotowanie:
1Chrzan zetrzeć na drobnych oczkach na tarce.
2Śmietanę wyłożyć na patelnię, dodać chrzan i zagotować.
3Do wystudzonego chrzanu ze śmietaną dodać twarożek, cukier, pieprz, sól, sok z cytryny i dobrze wymieszać.
Porcja dla:
10 osób