Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
40 min.

Bardzo proste i szybkie przekąski: oliwki zawinięte w ciasto francuskie. Można użyć oliwek nadziewanych, kalamata, albo innych. Najważniejsze, aby były bez pestek. Można je zrobić dużo wcześniej i zamrozić. ok. 30 minut wcześniej trzeba będzie wyjąć ciasto z zamrażarki i upiec je.

Składniki:

  • 24 oliwki bez pestek (np. kalamata, zielone nadziewane papryką)
  • 500 g ciasta francuskiego

Przygotowanie:

1Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C.

2Ciasto pokroić w paski o szerokości 1 cm i długości ok. 15 cm.

3Owinąć ciastem każdą oliwkę. Ułożyć na suchej blaszce i piec przez 20 minut aż się lekko przyrumienią.

Porcja dla:

12 osób