Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Smażona ryba to zawsze udany i szybki sposób na obiad. Tutaj przepis na łososia z prostym sosem śmietanowym z dodatkiem koperku i kaparów.
Składniki:
- 4 filety z łososia (po 150 g)
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
- 1/2 szklanki kwaśnej śmietany lub creme fraiche
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 2 łyżki kaparów
- 2 łyżki soku z cytryny
Przygotowanie:
1Rybę opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć solą i pieprzem.
2Filety smażyć na rozgrzanym oleju przez 4-5 minut z każdej strony.
3W międzyczasie wymieszać śmietanę z kaparami i koperkiem, dodać sok z cytryny, sól i pieprz.
4Filety ułożyć na półmisku i polać sosem.
Porcja dla:
4 osób