Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
07 min.
07 min.
Całkowity czas:
12 min.
12 min.
Odrobina skórki cytrynowej wprowadzi na talerze promienie słońca. W połączeniu z małżami, tymiankiem i białym winem tworzy cudowną kompozycję.
Składniki:
- 500 g małży
- 500 g omułków
- skórka i sok z 1 cytryny
- 1 szczypta tymianku
- 1 liść laurowy
- 100 ml wytrawnego białego wina
Przygotowanie:
1Omułki i małże oczyścić.
2Wrzucić je do garnka wraz z tymiankiem, liściem laurowym i skórką z cytryny; wlać sok z cytryny i wino.
3Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez 5-7 minut. Podawać od razu po ugotowaniu z chrupiącym pieczywem.
Porcja dla:
4 osób