Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
40 min.
Całkowity czas:
50 min.

Wyjątkowo prosty i smaczny dodatek do dań w meksykańskim stylu. Najlepszy prosto z piekarnika, ale smaczny również na drugi dzień. Aby mieć pewność, że ten wypiek będzie bezglutenowy, należy sprawdzić etykietki wszystkich składników.

Składniki:

  • 1 jajko
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 2 zielone papryczki chili, posiekane
  • 175 g kukurydzy z puszki, odcedzonej
  • 125 ml creme fraiche

Przygotowanie:

1Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Natłuścić keksówkę lub blaszkę na 12 muffinów.

2W misce zmiksować jajko z olejem. Dodać pozostałe składniki odkładając na bok 50 g sera żółtego. Wymieszać, aby składniki się dobrze połączyły.

3Masę przekładać do foremek. Posypać odłożonym serem.

4Piec przez 40 minut w keksówce albo 25 minut w foremkach do muffinów.

5Po upieczeniu odstawić na 5 minut, a następnie wyłożyć z foremek i podawać.

Porcja dla:

6 osób