Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
40 min.
40 min.
Całkowity czas:
50 min.
50 min.
Wyjątkowo prosty i smaczny dodatek do dań w meksykańskim stylu. Najlepszy prosto z piekarnika, ale smaczny również na drugi dzień. Aby mieć pewność, że ten wypiek będzie bezglutenowy, należy sprawdzić etykietki wszystkich składników.
Składniki:
- 1 jajko
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 2 zielone papryczki chili, posiekane
- 175 g kukurydzy z puszki, odcedzonej
- 125 ml creme fraiche
Przygotowanie:
1Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Natłuścić keksówkę lub blaszkę na 12 muffinów.
2W misce zmiksować jajko z olejem. Dodać pozostałe składniki odkładając na bok 50 g sera żółtego. Wymieszać, aby składniki się dobrze połączyły.
3Masę przekładać do foremek. Posypać odłożonym serem.
4Piec przez 40 minut w keksówce albo 25 minut w foremkach do muffinów.
5Po upieczeniu odstawić na 5 minut, a następnie wyłożyć z foremek i podawać.
Porcja dla:
6 osób