Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Te mini pizzerki świetnie się nadają na szybką przekąskę dla dzieciaków, a nawet jako lunch. Moje dzieci je uwielbiają! Często też przygotowuję je na urodzinowe imprezy dzieci i zostają wtedy pochłonięte w mgnieniu oka!
Składniki:
- 150 g gotowanej szynki pokrojonej w kostkę
- 150 g żółtego sera pokrojonego w kostkę
- 240 ml crème fraiche
- sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
- papryka w proszku
- oregano lub przyprawa do pizzy
- 1 bagietka
Przygotowanie:
1Szynkę wymieszać z serem i crème fraiche; doprawić solą, pieprzem i pozostałymi przyprawami.
2Rozgrzać piekarnik do 170 C.
3Pokroić bagietkę na kromki i wyłożyć na nie mieszaninę serowo-szynkową. Ułożyć kromki na blasze do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku przez około 10 minut.
Porcja dla:
15 osób