Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
20 min.

Te mini pizzerki świetnie się nadają na szybką przekąskę dla dzieciaków, a nawet jako lunch. Moje dzieci je uwielbiają! Często też przygotowuję je na urodzinowe imprezy dzieci i zostają wtedy pochłonięte w mgnieniu oka!

Składniki:

  • 150 g gotowanej szynki pokrojonej w kostkę
  • 150 g żółtego sera pokrojonego w kostkę
  • 240 ml crème fraiche
  • sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
  • papryka w proszku
  • oregano lub przyprawa do pizzy
  • 1 bagietka

Przygotowanie:

1Szynkę wymieszać z serem i crème fraiche; doprawić solą, pieprzem i pozostałymi przyprawami.

2Rozgrzać piekarnik do 170 C.

3Pokroić bagietkę na kromki i wyłożyć na nie mieszaninę serowo-szynkową. Ułożyć kromki na blasze do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku przez około 10 minut.

Porcja dla:

15 osób